Stress gruppeforløb

Der er alt for mange mennesker, der er plaget af stress, går ned med stress og lever med stress i vores skøre fortravlede verden.


Derfor inviterer jeg til forløb i stress grupper, hvor mennesker, som føler stress, hjælper hinanden med at blive bedre til at håndtere den. Det skal gøres på en god måde, så man kommer helt af med sin stress.


P.t. har jeg to åbne grupper indenfor stresshåndtering:

Én, der mødes tirsdag eftermiddag, og én, der mødes torsdag formiddag. 


En fælles vej, i stress grupper

Hvis du er stresset, kan de fleste få meget ud af, at tale med andre, der også føler stress. 


Det kan hjælpe dig med at forstå din stress bedre, og med at komme af med den, gennem stresshåndteringen.


Derfor laver jeg ‘gruppeforløb’, hvor man kan mødes med andre, og tale sammen om ens stress.


Vi taler om, hvor stressen kommer fra, hvad det indebærer at leve med stress, og hvad man kan gøre for at blive fri for den. 


Jeg deler en tanke, eller to i ny og næ. Men det er ikke mig, der snakker mest, og det er slet ikke undervisning;


Det er deltagerne, der deler oplevelser og erfaringer med hinanden, lærer af hinandens stresshåndtering, inspirerer hinanden, og som hjælper hinanden med at finde deres egne veje ud af deres stress. 

Det praktiske

En 'stressgruppe' mødes én gang ugen på et bestemt tidspunkt, en bestemt dag, i halvanden time.  


Det er ikke et bestemt antal gange, og du forpligter dig ikke til at komme hver gang, eller flere gange. 


Du kommer når du kommer, fordi du gerne vil være med. Du betaler kun, når du er her, og det koster 350 for at være med til et møde.


P.t. har jeg to åbne grupper: Én, der mødes tirsdag eftermiddag kl. 17.00 - 18.30, og én, der mødes torsdag formiddag kl. 10.00 - 11.30. 


Du kan se, hvordan du tilmelder, og læse mere om det praktiske her


Du behøver ikke vide mere. Du kan bare springe ud i det og give det en chance og se hvad der sker, hvis det føles rigtigt for dig. 


Men hvis du gerne vil vide mere om, hvordan det foregår, så kan du læse videre på den her side, nedenfor.

Mere om grupperne

De fleste stressede mennesker - som der er alt for mange af i den tid, vi lever i - kan få rigtigt meget godt ud af at mødes og få en samtale med andre mennesker, der også oplever at være stressede. 


For de fleste er det en vej til at blive bedre til at håndtere deres stress, og for mange er det en vej til at komme helt af med deres stress. 


Nogle mennesker bliver først og fremmest afklaret omkring nogle ‘ydre’ ting, de skal lave om på, for at komme af med deres stress. Andre indser nogle grundlæggende ting omkring sig selv, som vender op og ned på det hele. Andre igen får nogle mere eller mindre konkrete stresshåndtering redskaber med hjem, som hjælper dem med at blive mindre stressede - eller komme helt af med deres stress. 


De fleste får noget af det hele. Og det, du i overskrifter kan forvente at få ud af et gruppeforløb, er:


Større forståelse og indsigt i forhold til dig selv, din livssituation og din stress 


Det er ikke psykoterapi og vi roder ikke rundt i din tidlige barndom for at finde ud af, hvor din stress ‘kommer fra’. Vi går på opdagelse i, hvad der er vigtigt for dig i dit liv lige nu, og hvad det er, du mere grundlæggende reagerer på? Måske er det som udgangspunkt dit arbejde, der stresser dig, men hvad er det konkret ved dit arbejde, der stresser dig, og hvorfor stresser det dig? 


Forståelse og indsigt er vigtigt, for hvis du ikke forstår, hvad det er, der stresser dig, kan det være svært at gøre noget ved det. 


Når du (i højere grad)  forstår hvorfor du er stresset, kan du lave om på det, der stresser dig, både i forhold til ydre omstændigheder (for eksempel din arbejdssituation) og i forhold til dine egne måder at være i verden og tænke om verden på. 


Større indsigt i, hvordan du allerede håndterer din stress på godt og ondt, så du kan gøre mere af det, der allerede fungerer for dig


Hvis du overvejer at deltage i et gruppeforløb omkring stress, så er det nok fordi du ikke gør nok ‘rigtigt’, i forhold til at håndtere din stress på en god måde. Til gengæld gør du sikkert meget skidt, som fastholder dig i din stress og gør den værre. 


Du gør med garanti også en masse gode ting, som gør dig mindre stresset og giver dig ro og dæmper dit tankemylder, etc. Og sikkert også meget, du ikke er klar over. 


Når du bliver mere bevidst omkring, hvad du allerede gør, som er henholdvis godt og skidt i forhold til din stress, så kan du gøre mere af det gode og mindre af det, der er skidt. 


På den måde at kan du (også) bruge det, du allerede ved om dig selv, i stedet for at skulle tilegne dig en masse nye teknikker og metoder, som måske - og måske ikke - fungerer for dig. 


Inspiration fra andre, der er i en båd, der minder om din


De andre i gruppen hjælper dig med at forstå din egen stress, fordi deres ‘historier’ giver dig en masse indsigt og aha-oplevelser i forhold til din egen livssituation. Både når du kan genkende dig selv i det, og når det er noget helt andet, der stresser de andre. Det sidste kan være lige så værdifuldt som det første, fordi kontraster skaber klarhed. 


Du vil få masser af inspiration i forhold til mere og mindre konkrete redskaber og tilgange, du kan prøve af og bruge i dit arbejde for at komme af med din stress. Noget af det vil overhovedet ikke fungere for dig, men kan du også blive klogere af. Andre redskaber vil være gode for dig. 


Fællesskab, støtte og lidt magi


Sidst men ikke mindst, bliver du en del af et fællesskab, som giver dig ro og støtte. For mange er det faktisk det vigtigste. Det kan skyldes, at de har været meget alene med det, og ikke har oplevet at nogen for alvor har forstået dem før. Det kan handle om, at de har skammet sig over at være stressede, fordi de opfatter det som svagt eller forkert. Det kan også handle om alt muligt andet. 


Det kan også 'bare' være fordi at det grundlæggende er ret usædvanligt, og specielt, at være en del af sådan et fællesskab. Det gælder for alle mennesker, stress eller ej, og at det giver os energi og ro og håb helt af sig selv. 


Mange oplever også, at der opstår en ‘helende stemning’ i gruppen, der handler om meget mere, end ordene der bliver sagt. Det oplever jeg også selv, men vi behøver ikke kalde det noget eller prøve at forklare det.


Det afgørende er, at for mange er det ligeså meget fællesskabet 'i sig selv', der hjælper dem i forhold til deres stress, og ikke kun (eller primært) de mere rationelle og analytiske indsigter, de får. 

Hvordan håndterer vi din stress?


Det, der sker, er det, der skal ske

Jeg ved meget om stress, men jeg er ikke stressekspert som sådan. Og jeg er heller ikke særligt optaget af, hvad stress ‘er’ i diagnostisk forstand. 


Det afgørende for mig er, at mennesker selv oplever at være stressede.


Derfor er mine grupper også både for mennesker, der sygemeldte med stress, og mennesker, der 'bare' oplever stress som et problem i deres liv. 


Og det, jeg er rigtig god til som leder af et gruppeforløb er, at: 


  • Skabe et trygt rum med masser af tillid, hvor mennesker får lyst til -og mod på at være åbne og ærlige omkring sig selv og deres livssituation på godt og ondt


  • Arbejde med det, der fylder for deltagerne, uden at vide på forhånd, hvad det er - og uden at deltagerne nødvendigvis selv ved det på forhånd 


Jeg holder ikke oplæg, jeg underviser ikke, jeg har ikke et fast program for sessionerne, og jeg arbejder ikke ud fra en bestemt, afgrænset, skematisk tilgang til stress og stresshåndtering.


Jeg stiller nogle gode spørgsmål, som sætter tanker og samtaler i gang, og jeg ‘styrer’ samtalen på den måde, der tjener samtalen bedst - hvilket også betyder at jeg nogen gange slet ikke blander mig.


Jeg har gjort det i femten år, og jeg gør det mere med intution og med hjertet end med hovedet og teknikker.

Åbne grupper og tilmelding

P.t. har jeg to åbne grupper:


Én, der mødes hver tirsdag eftermiddag kl. 17.00 - 18.30, første gang tirsdag den 18. april. 


Og én, der mødes hver torsdag formiddag kl. 10.00 - 11.30, første gang torsdag den 20. april. 


Hvor? 


Sessionerne foregår hjemme hos mig på min gård i Høve ved Asnæs i en gammel kostald (som vi har sat fint i stand) med udsigt over markerne. 


Adressen er Høve Bygade 6, 4550 Asnæs.


Pris og betaling


Det koster 350 kr. (inkl. moms) at være med til ét møde, og du betaler via MobilePay på 2886 2111 (Lasse Tørslev).


Jeg har ikke nogen klippekort-rabatordning, for i min verden skal det aldrig skal være en motivation for være med, at man man alligevel har nogle klip tilbage, selvom man egentligt ikke har lyst. Det er ikke godt for nogen.


Til gengæld kan du selvfølgeligt godt tilmelde dig -og betale for flere sessioner frem i tiden, hvis du vil være sikker på at du kan være med (vi er maks ti deltagere i et møde). 


Tilmelding og tilmeldingsfrist


Der er tilmeldingsfrist aftenen før den dag, sessionen finder sted.


Du tilmelder dig ved at skrive (lasse@coachingogkonflikthåndtering.dk) eller ringe (2886 2111) til mig, og du er sikker på din 'plads', når jeg har bekræftet og du har betalt.  


Afbud og aflysning


Hvis du ikke kan/vil deltage alligevel, kan du få pengene tilbage, hvis du melder afbud senest aftenen før sessionen (når der ikke er flere, der kan tilmelde sig alligevel)


Det sker, at der er få tilmeldinger til et. Og det sker, at der kun er én tilmeldt. 


Hvis der er tre eller færre tilmeldte til en session, så får de det at vide på forhånd, og de får mulighed for at melde fra.


Men en lille gruppe kan være lige så givende - og nogle gange mere givende - end stor gruppe. Og hvis der kun er én deltager, så bliver det bare til en meget billig individuel session (som normalt koster 950 kr.).